Târgul Meșteșugăresc – peste 40 de participanți și amplasare nouă

Peste 40 de meșteri și artizani din Ardeal, din Ținutul Secuiesc și din Ungaria vor participa, în acest an, la târgul meșteșugăresc care va avea loc în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, de vineri, 22 iunie, până duminică, 24 iunie, între orele 10 și 20.

Târgul, care are loc încă de la prima ediție a Zilelor Sfântului Ladislau, va avea de această dată un loc nou în Cetate – în ceea ce acum numim Curtea Meșteșugarilor – între Biserica din Cetate și poarta de est a Cetății.

 

Între produsele pe care le vor expune participanții și pe care vă invităm să le admirați și să le achiziționați se numără decorațiuni, broderii, articole țesute, produse din paie, din piele, din ceramică, pălării, vestimentație tradițională, bijuterii realizate cu diverse tehnici și din diverse materiale, soldăței de plumb, poșete speciale, jucării din textile sau din lemn, dar și delicatese precum turta dulce sau mierea naturală.

Vizitatorii vor putea să afle câteva din secretele meșteșugurilor, fiindcă profesioniștii le vor povesti doritorilor despre meseria lor, despre motivele și tehnicile folosite.

La urma urmei, acest târg, așa cum îi zice și numele – Tradiții din mână-n mână – nu e atât despre vânzători și cumpărători, cât despre oameni cu interese similare, iubitori de frumos, care se întâlnesc și își transmit unii altora ceea ce consideră valoros.